#

В Броварах заборонили рух вантажівок вагою понад 10 тон

25.10.2018 10:32
В Броварах заборонили рух вантажівок вагою понад 10 тон

Броварами, зокрема вул. Київська, заборонено рух великовагових транспортних засобів вагою понад 10 тон, – таке рішення схвалили члени виконавчого комітету під час чергового засідання 23 жовтня 2018 року

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

Як зазначено в проекті рішення, рух великовагових транспортних засобів вул. Київська обмежено "з метою запобігання руйнування дорожнього покриття".

З метою запобігання руйнування дорожнього покриття 12 липня 2016 року виконавчий комітет схвалив рішення "Про обмеження руху великовагового транспорту" вулицями та дорогами Броварів. Тоді було доручено КП "Бровари-Благоустрій" "провести комплекс необхідних заходів щодо обмеження руху великовагових транспортних засобів вулицями та дорогами міста". Зокрема,  встановити дорожні знаки 3.15 "Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 24 т заборонено", 3.16 "Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 7 т заборонено", а броварські правоохоронці мали здійснювати постійний контроль за рухом великовагових транспортних засобів по місту. Відтоді всі вантажні автомобілі, вага яких перевищує дозволену масу, мали б рухатися Об’їзною дорогою. І хоча заборонні знаки встановлено, великогабаритний транспорт продовжує курсувати містом: одні вантажівки проїжджають транзитом, інші – після розвантаження/навантаження залишаються у місті на ночівлю.

Особливо кількість великовагового транспорту зросла після реконструкції центральної магістралі міста. Через ігнорування заборон відбувається постійне надмірне навантаження на дорожнє покриття. Як результат – воно не лише швидше зношується, а й відбувається поступова руйнація будинків, розташованих уздовж головної дорожньої артерії міста. До того, водії не дотримуються швидкісного, а відповідно і шумового режимів, що спричиняє броварчанам додаткові незручності. Ну і окрема мова про значне забруднення повітря вихлопними газами.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У лютому цього року під час засідання чергової сесії у розділі "Різне" депутати заслухали звіт начальника Броварського відділу поліції про результати роботи за перше півріччя та довго дискутували щодо проблеми руху центральними вулицями міста транзитом вантажного транспорту, що негативно впливає на життя та здоров’я населення. Говорили і про пошуки можливостей для встановлення на виїздах із міста пунктів вагового контролю вантажного транспорту, аби зберегти результати багатомільйонної реконструкції вулиці Київської, бо ж тільки на останню чергу капремонту від Гагаріна до Лісової заплановано «закатати» в асфальт понад 50 млн грн.

Тоді депутат Вадим Андрієвський запропонував надати протокольне доручення УЖКГ розробити та подати на затвердження схему руху по вул.Київська для того, аби унеможливити транзитний рух вантажівок центральною вулицею, а також передбачити на це відповідне фінансування. Відтоді відбулася не одна сесія, а розробку схеми до відповідної програми УЖКГ включено так і не було. І ось, майже через рік, ймовірно, мер згадав про ініціативу депутата-радикала.

Замовляти схеми організації дорожнього руху на встановлення дорожніх знаків "Рух вантажних автомобілів заборонено" (понад 10 тон) при в’їздах у Бровари доручено КП "Бровари-Благоустрій". А саме: по вул. Київській (в обох напрямках руху), Олега Онікієнка, Сергія Москаленка, Броварської сотні, Переяславський шлях та Анатолія Луценка.

Ще в 2016 р. депутати міськради направляли свої звернення до міського голови з проханням звернутися до правоохоронних органів та відповідних служб із вимогою посилити контроль за дотриманням водіями великогабаритного транспорту вимоги про заборону транзитного руху через м. Бровари. У свою чергу виконком міськради звернувся до Броварського відділу поліції та Держслужби України з безпеки на транспорті.

Як повідомив під час засідання виконкому міський голова, "великогабаритний транспорт має зупиняти транспортна інспекція, але на Київ і область у них 10 працівників разом із начальником, тому кожен день знаходитися у місті Бровари вони не зможуть". Постійний контроль за рухом великовагових транспортних засобів знову покладено на групи реагування патрулів Броварського відділу поліції.
За інформацією начальника Броварського відділу поліції Олега  Янчинського, наприкінці березня минулого року броварські правоохоронці спільно із співробітниками Державної служби України з безпеки на транспорті здійснили перевірку щодо  дотримання  водіями заборони руху вантажівок Броварами, маса яких перевищує 24 т або навантаження на вісь понад 7 т. Як зауважує головний правоохоронець Броварщини, насправді прослідкувати рух великогабаритного транспорту – їде він транзитом чи ні – дуже складно, позаяк водії нині не користуються "шляховими листами".  Зупиняють їх патрулі та складають відповідні протоколи лише за умови порушення правил дорожнього руху.

Ймовірно, зрушити з мертвої точки це питання зможе лише впровадження штрафів. Однак для цього поліції доведеться відстежувати рух великогабаритного транспорту від точки А – в’їзду в Бровари, до точки В – виїзду. Та чи візьме на свої плечі поліція додаткову ношу?

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: