#

В центрі Ірпеня процвітав нелегальний забійний цех (ФОТО)

21.07.2020 13:04
В центрі Ірпеня процвітав нелегальний забійний цех (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 20 липня, співробітники "Муніципальної варти" та інспектори КП "Управління благоустрою міста" ліквідували діяльність нелегальної скотобійні, м'ясо із якої продавали на місцевому ринку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Муніципальну варту Ірпінської міської ради".

Варто зауважити, що незаконний забійний пункт виявили під час реагування на звернення щодо незаконного зливання стоків по вулиці Центральна, 30.

Як виявилося, нелегальна скотобійня функціонувала вже достатньо довгий період, а отриманою продукцією торгували на центральному ірпінському ринку. Наразі інформація про походження тварин для забою невідома. Зауважимо, що перевезення сільськогосподарських тварин без дозвільних документів можливо тільки в межах одного району.

Варто наголосити, що худобу б'ють в непридатних для цього місцях — весь технологічний процес забою тварин та розділу туш здійснюється в жахливих антисанітарних умовах з порушенням елементарних гігієнічних норм.

Слід сказати, що ірпінчани ризикують придбати на місцевому ринку м'ясо хворих та навіть мертвих тварин. Окрім гострих кишкових інфекцій, якими існує небезпека захворіти, може виникнути таке смертельне харчове отруєння, як ботулізм.

Наразі у справі розбираються відповідні органи.

Нагадаємо, що партія "Європейська солідарність", засновником якої є колишній Президент України Петро Порошенко, відкрила в Ірпені безкоштовні юридичні консультації.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: