#

В Ірпені будують резервуар для очищеної води (ВІДЕО)

02.08.2023 09:20
В Ірпені будують резервуар для очищеної води (ВІДЕО)
Скріншот відео

Додатковий резервуар для очищеної води будує КП "Ірпіньводоканал" за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Нове водосховище на 3 тис. м кубічних допоможе уникнути дефіциту води, тому що наразі у громаді є 2 робочі резервуари сумарно на 9 тисяч кубометрів, а потреба іноді може сягати 12-14 тисяч кубометрів на добу. Таким чином, після початку експлуатації резервуара у жовтні, місто зможе забути про нестачу чистої води.

Це вже другий великий проєкт МКЧХ лише за цей рік у співпраці з "Ірпіньводоканалом". Раніше благодійники профінансували прокладання водогону від центральної будівлі КП до станції другого підйому на вулиці Літературній (колишня вул. Чехова). Це майже 5 кілометрів труб. Також МКЧХ виділив цьогоріч близько 15 млн гривень на відновлення водопровідної інфраструктури у найбільш постраждалих від обстрілів районах Ірпеня і ми змогли повернути воду нашим мешканцям.

Олександр Маркушин написав:

Хочу підкреслити, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста прийшов на допомогу нашому місту одразу після розгрому росіян на Київщині. У місті тоді була пошкоджена майже вся інфраструктура, практично не було води. За сприяння Червоного Хреста нам вдалось домовитись зі владою Києва та провести коштом благодійників 7 км трубопровідної магістралі зі столиці. Завдяки цьому, десятки тисяч людей змогли отримати питну воду у дуже скрутний час для нашої громади.

Також "Ірпіньводоканал" минулого року отримав від МКЧХ чотири одиниці великогабаритної спецтехніки, а КПП "Теплоенергопостач" — два робочі автомобілі.А також понад 45 мільйонів гривень, які МКЧХ надав у 2022-му на реконструкцію пошкодженої росіянами каналізаційної мережі Ірпеня та інших господарчих об'єктів "Ірпіньводоканалу".

Нагадаємо, що Шмигаль та Федоров прибули на Київщину перевірити процес відбудови.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: