#

В Ірпені Інвестиційна група "Молодість" приєдналася до розширеної програми "єОселя" (ФОТО, ВІДЕО)

08.08.2023 09:20
В Ірпені Інвестиційна група "Молодість" приєдналася до розширеної програми "єОселя" (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

В Ірпені Інвестиційна група "Молодість" приєдналася до розширеної Урядом з 1 серпня програми "єОселя"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

З 1 серпня Уряд розширив державну програму "єОселя", відповідно доступні кредити на житло охоплять значно ширше коло громадян. Нова програма кредитування має спрощені умови і ставку у 3% для пільгових категорій та 7%, на які можуть претендувати ветерани війни, учасники бойових дій та люди, які не мають власного житла. Головна умова – перший внесок від 20 відсотків вартості обраного помешкання. "єОселя" передбачає, що українці братимуть іпотеку у банках – а держава компенсуватиме установам знижену відсоткову ставку. 

Сьогодні ринок нерухомості на Київщині має тенденцію до пожвавлення, і основний предмет пошуку – готове житло та будинки на останніх стадіях будівництва. Великим попитом користуються пропозиції в передмісті столиці, як от наприклад в Ірпені. Тут зведення так званої первинки, в своїй більшості, представлено Інвестиційною групою "Молодість", яка наразі також долучилась до програми "єОселя". Як зазначають фахівці компанії, запровадження нових умов пільгового кредитування вирішить житлові проблеми чималої частини населення, зокрема молоді.

Микола Площик, керівник відділу операцій з нерухомістю ІГ "Молодість", розповів:

Звичайно всі забудовники позитивно сприйняли новину, що з 1 серпня 2023 року розширяться категорії населення котрим буде доступне пільгове кредитування. Це рішення, за умов стабільного фінансування, призведе до підтримки ринку нерухомості та збільшить кількість продажів новобудов. Крім того ми також очікуємо великий соціальний ефект, оскільки, як показує практика, більшість людей молодого віку зараз немає власного житла.

Маючи чек-лист із критеріїв по підбору житла в новобудові можна швидко обрати найбільш прийнятний варіант, тим паче, що великі забудовники як правило мають різнопланові пропозиції. Приміром, вищезгадана ІГ "Молодість" тільки в Ірпені налічує 5 житлових комплексів різних типів.

Микола Площик зазначив:

В компанії "Молодість" є пул готових до заселення об'єктів, як в обжитих будинках, так і в тих, які знаходяться на стадії введення в експлуатацію. Мова йде про ЖК "Ірпінь-Сіті", "Chehov Парк Квартал", "Атмосфера", "Олімп". Крім того, вже восени ми очікуємо введення в експлуатацію ЖК "Молодість".

Про доступність купівлі житла в новобудові за програмою "єОселя" експерти розповіли на прикладі ЖК "Ірпінь Сіті", який розташований всього в 10 хвилинах від Києва. Іпотека на квартиру у вже введеному в експлуатацію будинку доступна під 3% річних. Для прикладу двокімнатна квартира, що розрахована для комфортного проживання сімʼї з 3-4 чоловік, площею 64,2 кв м. коштує 2 250 980 грн, при ціні квадратного метра 35 062 грн. В даному випадку початковий внесок 20% від вартості становитиме 450 196 гривень, а проценти за весь період кредитування, орієнтовно – 1 080 470 гривень. За розрахунками дана квартира обійдеться у 12 000 гривень щомісяця включно з відсотками. Таким чином, завдяки пільговим умовам кредитування, людина отримує власне житло, сплачуючи кошти, співставні з щомісячною орендою житла в при столичному регіоні.

Марія Кохно, помічник керівника відділу операцій з нерухомістю ІГ "Молодість", зазначила:

Це нереально крута можливість отримати житло вже зараз. Не потрібно чекати місяць, рік, два роки, а можна придбати квартиру в новобудові вже сьогодні й почати облаштовувати свою домівку. Тим паче, що сплачуючи за іпотеку людина витрачає суму спів ставну з орендою житла.

Державна програма "єОселя" обіцяє чесні умови, простий механізм та фіксовану річну ставку. Власне це ті критерії, які мають бути безумовними та не нести ризиків для позичальників, які скористаються доступним кредитуванням на житло в новобудовах. Наразі ж самі ірпінці активно цікавляться даною програмою, а деякі з них вже сьогодні розглядають варіанти купівлі квартири в кредит.

Катерина , мешканка Ірпеня, розповіла:

Про програму "єОселя» я звичайно чула і вважаю її дуже актуальною, особливо для мене, як для мешканки Ірпеня. Тут розвинена інфраструктура, будується багато нових житлових комплексів, тому в планах на найближче майбутнє є покупка нерухомості. Дане розтермінування – це посильні оплати для будь-якої молодої людини, яка працює і забезпечує себе» - розповіла Катерина , мешканка Ірпеня.

"єОселя" набуває популярності, а з огляду на це, як зазначають експерти, українці, які не бояться купувати власне житло у кредит під час війни — найкращий показник того, що люди вірять в перемогу. 

Нагадаємо, що мешканці Гостомельської громади мають можливість подати електронні заяви на отримання тимчасового житла.



Читати "Моя Київщина" у Telegram