#

В Ірпені перед судом постануть троє чиновників міської ради

27.05.2020 19:10
В Ірпені перед судом постануть троє чиновників міської ради
Фото з мережі Інтернет

На Київщині будуть судити трьох посадових осіб Ірпінської міської ради, які будучи свідками у справі, відмовилися давати показання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовців було викликано до прокуратури для надання показань в якості свідків у рамках досудового розслідування та роз’яснено процесуальні права і обов’язки. Однак особи відмовилися від надання показань, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Проте, в даному випадку посилання на зазначену статтю є безпідставним, оскільки обставини, з яких допитувалися свідки, не стосувалися їх особисто або членів їхніх сімей чи близьких родичів і не могли стати підставою для їхньої підозри у вчинені злочину.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 1 ст. 385 КК України (відмова свідка від давання показань під час досудового розслідування) здійснювали слідчі Ірпінського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців.

Також нагадаємо, що у місті Ірпінь мати займалася хатніми справами та не помітила, як її діти вийшли з будинку

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: