#

В Ірпені планують відбудувати котеджне містечко "Ясні Зорі"

05.05.2023 09:30
В Ірпені планують відбудувати котеджне містечко "Ясні Зорі"
Фото з місця подій

Учора, 4 травня, пройшла зустріч влади Ірпеня та місцевих жителів з приводу відбудови котеджного містечка "Ясні Зорі"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис депутата Ірпінської міської ради Антоніни Довганич.

Першою для відбудови обрали вулицю Багірова. Антоніна Довганич написала:

На питання "чому вулиця Багірова?" — проста відповідь, найбільш зруйнована вулиця в нашому місті. Їх показово обрав обласний губернатор, як початок великої відбудови приватного сектору м. Ірпінь.

Мешканці зруйнованого котеджного містечка хочуть організовано оплатити інструментальне обстеження і проектно-кошторисну документацію. Такий локаційний проект на відбудову полегшить комунікацію з Фондами, що виявлять бажаннями допомогти:

Це перевірена, працююча та ефективна схема.
Це не обов’язкова процедура!
Якщо маємо бажання, об'єднуємося вулицями, перехрестями, обираємо ініціативну групу — рухаємося по шляху відновлення через Фонди! 

Ніякого алгоритму дії у таких випадках немає. Втім депутатка пропонує створювати групи у Viber, об’єднуватися самим та просити про зустрічі.

Якщо будинок підлягає демонтажу, то ніяких оплат проводити не потрібно. Якщо будинок — на капітальне відновлення, то потрібно оплатити інструментальне обстеження та розробити проєктно-кошторисну документацію власникам пошкоджених будинків.

Нагадаємо, що в Ірпені створять ландшафтний заказник навколо річки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram