#

В Ірпені поліцейським вдалося спіймати усіх учасників наркокартелю через півтора роки

19.04.2018 14:32
В Ірпені поліцейським вдалося спіймати усіх учасників наркокартелю через півтора роки

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки поліції і столичної прокуратури затримали учасницю великого наркокартелю, яка півтора року перебувала в розшуку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Бучанський міський інтернет портал".

І незважаючи на те, що основний кістяк угрупування був ліквідований, дама продовжувала займатися злочинним бізнесом.

Коли брали великий наркокартель, жінці вдалося втекти. Вона продовжувала займатися злочинним бізнесом.

Затримання відбувалося в місті Ірпінь. Підозрювана мала при собі підроблені документи. У будинку у неї також знайшли наркотики.

За інформацією Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, жінка мала відношення до банди, яку викрили в 2016 році. Організатором був 37-річний киянин, мусульманин за віросповіданням. Саме через своїх родичів він і налагодив постачання в Україну важких наркотиків з Азії та курирував їх збут. Його спільниця координувала рух "товару" до клієнтів і вела облік грошей. Коли відбулися основні затримання, їй вдалося уникнути арешту.

Основні точки, куди поставлялися наркотики - Київ і Кривий Ріг. За одну лише добу дилери могли збути до 10 кілограмів зілля - "отоварити" кілька тисяч наркозалежних за допомогою закладок. Прикривав угруповання співробітник столичної поліції, який також виконував обов'язки кур'єра.

«У спецоперації з викриття угруповання брали участь 250 співробітників поліції. Це наші співробітники, працівники поліції з протидії кіберзлочинності, патрульні поліцейські і бійці спецназу», - розповіли в Департаменті внутрішньої безпеки.

Коли брали банду, за одну ніч було проведено близько 60 обшуків на території Києва та п'яти областей України. Вилучено декілька десятків одиниць зброї, 20 автомобілів і наркотиків на 6 мільйонів гривень.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: