#

В Ірпені помер відомий художник Костянтин Могилевський

21.04.2020 05:51
В Ірпені помер відомий художник Костянтин Могилевський
Костянтин Могилевський

Учора, 20 квітня, помер заслужений художник України, співзасновник художнього пленеру "Намальований Ірпінь" Костянтин Могилевський

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ITV".

"Сумна новина. Сьогодні помер Костянтин Могилевський — ірпінський митець, Заслужений художник України", — написав на сторінці у Facebook голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

"Костянтин Вікторович родом з Луганська. Після переїзду в наш регіон він працював учителем образотворчого мистецтва в Ірпінської СЗОШ N1, де мав свою студію. 2017 року ми з Костянтином Могилевським ініціювали проведення в Ірпені відкритого художнього пленеру "Намальований Ірпінь", у якому художник щорічно брав безпосередню участь. Костянтин Вікторович останні роки тяжко хворів, втім, до останнього працював як художник, малював краєвиди Ірпеня та брав участь у культурному житті міста", — зазначив Карплюк.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За його словами, поховання буде закритим — присутні будуть лише члени родини. Карплюк висловив упевненість у тому, що "ірпінська міська влада обов’язково вшанує Костянтина Могилевського та увіковічнить його ім’я, як видатного діяча культури, що присвятив значну частину своєї творчості Ірпеню".

Також нагадаємо, що перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин домовився з власником компанії "Ecosoft" про постачання 10 тис масок ірпінським медиками.

 
Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: