#

В Ірпені правоохоронців підозрюють у змові зі злочинною будівельною мафією

02.03.2021 09:20
В Ірпені правоохоронців підозрюють у змові зі злочинною  будівельною мафією
Фото з місця події

В Ірпені загорілась суперечка влади і містян на фоні скандалу з будівництвом  ЖК "Ютландія-2"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ІрпіньOnline".

Розповідають ,що буквально тиждень тому стався другий парканопад на будівництві ЖК"Ютландія-2". Проте, не зважаючи на очевидні порушення будівництва, ірпінська поліція знову фактично зайняла сторону забудовника. Місцева ж влада (Бучанське райуправління поліції) назвало другий парканопад підбурюванням та введенням в оману людей заради порушення громадського порядку.

Місцеві жителі скаржаться, що порушення забудовником норм при спорудженні можна зафіксувати звичайною будівельною рулеткою, проте місцева поліція стверджує, що документи є чинними і відповідають усім вимогам.

Складається враження, що поліціянти пішли простим шляхом – послалися на дозвільну документацію від Ірпінської міськради, але не переймалися питанням її відповідності містобудівним нормам, – пишуть у повідомленні.

У повідомленні сказано, що забудовник вирив 7-метровий котлован під висотку  посеред приватного сектора за 1 м від сусідньої ділянки та за 4 м від приватного будинку, який там розташований. Люди кажуть, що посилаючись на норми містобудування, є загроза, що будівлі, розташовані на території садиби та розміщені поруч, можуть зазнати руйнувань, зокрема й сповзти у згадану яму. 

Нагадаємо, що депутатка Ірпінської міської ради, керівниця відділу культури, національностей і релігій Євгенія Антонюк ініціювала створення в Ірпені Мистецької алеї.

Читати "Моя Київщина" у Facebook