#

В Ірпені презентували проєкт комплексної відбудови приватного сектору міста

26.05.2023 18:00
В Ірпені презентували проєкт комплексної відбудови приватного сектору міста
Фото з місця події

Сьогодні, 26 травня, в Ірпені відбулась презентація комплексної відбудови приватного сектору міста, яке було пошкоджено внаслідок російської агресії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Проєкт комплексного відновлення передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку, де будуть замінені вікна, двері, паркани, покрівля та проведена термомодернізація фасадів. Крім того, передбачений демонтаж та будівництво 30 малоповерхових житлових будинків.

У заході взяли участь голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, президент фонду Global Empowerment Mission Майкл Капоні та жителі мікрорайону.

Програма комплексної відбудови стартувала у 2023 році за завданням Президента України. До проєкту долучилась міжнародна організація Global Empowerment Mission, яка надала кошти у сумі 1 мільйон доларів США. У свою чергу кошти у сумі понад 2 мільйони доларів США надала УВБК ООН, яка також долучилась до проєкту.  

Голова КОВА Руслан Кравченко зазначив:

Спільно з командою міжнародних партнерів, Ірпінської влади, Київської обласної військової адміністрації хочемо презентувати наш проєкт комплексної відбудови, яка розпочалась у 2023 році за завданням Президента України. Сьогодні розпочинається будівництво та відбудова мікрорайону в біля ЖК "Ірпінські липки". Мова йде про капітальний ремонт 31 будинку, а також 30 будинків, які будуть побудовані з нуля.

Як зазначив голова КОВА Руслан Кравченко, наразі завершилась розробка проєктної документації на відбудову, і розпочалась безпосередня реалізація проєкту. До кінця року планується відбудувати і відновити цілий мікрорайон приватного сектору Ірпеня.

Нагадаємо, що через російські ракетні обстріли по Україні у місті Ірпінь вирішено скасувати заплановані на найближчий час концерти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: