#

В Ірпені пройшло урочисте відкриття монументу "Воля" (ФОТО)

29.03.2024 15:53
В Ірпені пройшло урочисте відкриття монументу "Воля" (ФОТО)
Фото з місця подій

В Ірпені відбулося відкриття монументу "Воля", присвяченого стійкості та незламності українського народу у боротьбі з російським окупантом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука. 

Монумент "Воля" – це скульптурна композиція, виготовлена з уламків ворожих ракет, які в лютому-березні 2022 року рашисти жорстоко скидали на місто.

Андрій Кравчук написав:

Це символічне перетворення знаряддя руйнівної сили на монумент стійкості та нескореності. Яким би страшним не був цей метал, його завжди замало, щоб нашу волю зламало.
Сьогодні ми відкриваємо монумент, який уособлює не лише волю Ірпеня, а й волю всієї України. Цей монумент – це символ незламності українського духу, символ нашого прагнення до свободи. Ірпінь став одним із міст-фортець, які зупинили ворога. І сьогодні ми відкриваємо цей монумент, як пам'ять про тих, хто загинув, захищаючи нашу землю, як символ нашої сили, єдності та стійкості. Пам'ятаймо, що за нашу свободу та незалежність заплачено високу ціну. І ми ніколи не забудемо подвигу тих, хто захищав і захищає нашу землю. Слава Україні!

Нагадаємо, що в Ірпені пройде доброчинна Міжнародна мистецька подія "Творча молодь в умовах війни 2024".

На зображенні може бути: 7 людей та текст

На зображенні може бути: пам’ятник та текст

Немає опису світлини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram