#

В Ірпені розпочався цикл тренінгів із такмеду для добровольців

27.02.2024 14:18
В Ірпені розпочався цикл тренінгів із такмеду для добровольців
Фото з місця подій

25 лютого в Ірпені розпочався цикл щотижневих тренінгів із тактичної медицини для членів Добровольчого формування Ірпінської міської територіальної громади №1

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КП "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради.

21 лютого завершився перший п'ятимісячний місячний курс із підготовки цивільних громадян до Національного спротиву.

У неділю у межах циклу тренінгів добровольці вдосконалювали знання, вміння і навички з тактичної медицини згідно протоколів та принципів TCCC – стандартом надання допомоги в догоспітальній медицині на полі бою. Протоколи допомоги TCCC, на відміну від цивільної медицини, мають алгоритм "МАRСН" за першими літерами головних небезпек пораненого (Massive bleeding — Airway Management — Respiration — Circulation — Hypothermia / Head injury).

Алгоритм "MARCH" визначає пріоритети і послідовність дій для надання допомоги пораненим. На тренінгу було розглянуто кожен з перелічених модулів і практично відпрацьовано умовні ситуації (само і взаємодопомоги). 

Організатори також анонсували проведення 16-17 березня для цивільних дводенного тренінгу з першої допомоги при надзвичайних ситуаціях. 

Нагадаємо, що досвід Ірпеня по відновленню передаватимуть постраждалим громадам України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook