#

В Ірпені створили видавничий проєкт "Бібліотека "Слова Відважних"

17.02.2024 15:30
В Ірпені створили видавничий проєкт "Бібліотека "Слова Відважних"
Фото з мережі Інтернет

Товариство “Відважних” в Ірпені започаткувало власний видавничий проєкт "Бібліотека "Слова Відважних"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Володимира Карплюка.

У межах проєкту Товариство за власні кошти видаватиме книги видатних українських письменників, поетів, перекладачів та безкоштовно розповсюджуватиме їх по громадських і шкільних бібліотеках Київщини. Також книги можна буде придбати у книгарнях чи послухати в аудіо форматі.

Першою буде надрукована збірка поезій одного з авторів, який жив та творив в Ірпені. До кінця цього року планують видати книги п'яти авторів. Метою цього проєкту є популяризація якісної української літератури та заохочення молоді до читання та саморозвитку.

У 2020 році Товариство “Відважних” започаткувало Літературну премію Ірпеня – щорічну всеукраїнську премію у галузі літератури в п’яти номінаціях: “Поезія”, “Проза”, спеціальна премія “Література для дітей”, “За вже видані книги українських авторів” та “За кращий літературний твір військовослужбовця або ветерана війни з росією”.

Збірка творів перших лавреатів вже видана книгою “Слова Відважних”. Літературна премія Ірпеня – найбільша в Україні за розміром преміального фонду і з 2022 року становить 500 000 гривень. Голова журі премії – український журналіст, телеведучий, політик, письменник, громадський та культурний діяч Олесь Доній.

Нагадаємо, що на Літпремію Ірпеня подалося рекордне число українських авторів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook