#

В Ірпені відкриється унікальний реабілітаційний центр для пацієнтів Інституту серця (ВІДЕО)

04.08.2023 10:40
В Ірпені відкриється унікальний реабілітаційний центр для пацієнтів Інституту серця (ВІДЕО)
Фото з місця подій

В Ірпені відкриється великий реабілітаційний центр для пацієнтів Інституту серця, що стане стане унікальним для України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Маркушина.

В Ірпінському Центрі будуть проходити лікування люди до та після трансплантації печінки, серця, легенів, нирки, підшлункової тощо. Також будуть запроваджені навчальні медичні програми. 

Подібний заклад буде першим таким в Україні. Більшість лікарень, які виконують трансплантації, займаються лише хірургічним лікуванням, а пацієнти змушені їхати додому, де не завжди є умови для реабілітації. Вони знаходяться на імуносупресії та дуже вразливі до всіх інфекцій. Це може спричинити відторгнення органів. Тому для них і побудують центр, який прийматиме хворих з усіх куточків України.

Олександр Маркушин зазначив:

Під час зустрічі з директором Інституту серця МОЗ України Борисом Тодуровим підняли питання, яке останнім часом хвилює мешканців громади – про паркан, який звели у парку "Центральний". Містяни непокоїлись, що за огорожею планується будівництво нової багатоповерхівки. Жодні подібні роботи у парку відбуватися не будуть.

Борис Тодуров також запевнив:

За всіма стандартами безпеки, клініка має бути огороджена. Ми тут зробили велику реконструкцію, працювали будівельники. І звичайно, що на будівництві не мають бігати діти, бо це небезпечно.
Міська влада зробила там благоустрій, створила культурне місце для відпочинку. Ми ставимось до цього з розумінням, повагою та вдячністю. Але, лікарня – це лікарня, а парк – це парк. Тож ми віддаємо частину нашої території під рекреаційну зону для ірпінчан, але свою клінічну частину ми відгородили.

Нагадаємо, що Таращанська лікарня співпрацюватиме з Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова.


Читати "Моя Київщина" у Facebook