#

В Ірпені впроваджуватимуть сучасні європейські освітні практики

01.12.2023 08:00
В Ірпені впроваджуватимуть сучасні європейські освітні практики
Фото з місця події

Директорка Ірпінського ліцею №1 Олена Ілляшенко набувала нового освітнього досвіду в складі української делегації  в межах XХІ європейського  освітянського туру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис пресслужби Ірпінської міської ради. 

Освітяни Київщини гідно представили Україну на VI щорічній конференції АNP у Римі, де розповіли про роботу закладів освіти в умовах сьогодення. 

В Управлінні освіти і науки Ірпінської міської ради розповіли:

"Педагоги мали змогу ознайомитися з особливостями та структурою освіти в Італії, відвідали декілька середніх італійських шкіл, які поряд з академічною освітою дають учням професійну підготовку. У Венеції відвідали "школи майбутнього" - багатопрофільні ліцеї, у яких навчаються учні від 14 до 16 років. Побували у "Малому містечку освіти" та відвідати  технічну школу "Леві Понті", агрокультурну школу "Марко Лоренцо", гідропонічні класи, теплиці та навчальні лабораторії закладів тощо. Зворушливою та емоційною була зустріч з українськими дітьми та педагогами недільної школи у Зальцбурзі (Австрія)".

Також в Управлінні освіти і науки Ірпінської міської ради повідомляють, що отриманий іноземний досвід буде поширений у закладах освіти Ірпінської громади з метою впровадження в освітній процес.

Варто зазначити, що візит українських освітян до європейських країн відбувся за сприяння Асоціації керівників закладів освіти "Відроджені гімназії України", Асоціації директорів середніх шкіл Італії (ANP), товариства українців у Римі та українського товариства  Зальцбургу в Австрії.

Нагадаємо, що 28 листопада в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського відбулася творча зустріч з польським письменником Пьотрем Лямпрехтом під назвою "Україна-Польща: слова, що єднають народи".

Читати "Моя Київщина" у Telegram