#

В Ірпені замість законнообраного керує тіньовий мер, – розслідування

07.04.2021 09:40
В Ірпені замість законнообраного керує тіньовий мер, – розслідування
Олександр Маркушин

З’явилась інформація про те, що новообраний мер Ірпеня Олександр Маркушин є лише весільним генералом для Ірпеня, і насправді містом керує колишній його голова Володимир Карплюк

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ZN.UА".

Повідомляють, що колишній голова міста Ірпінь Володимир Карплюк зараз очолив так звану інвестиційну раду, щоб мати можливість бути в міськраді.

Саме коли Карплюк став мером, у 2014 році, почалася активна фаза забудови в місті. У повідомленні нагадують, що через дерибан землі та бюджетних коштів правоохоронці неодноразово проводили обшуки в міськраді, а самому Карплюку неодноразово вручали підозри. Часом перед обшуками чиновник навіть втікав з країни, хоча потім завжди знаходив спільну мову з центральною владою –  як із БПП, так і зі "Слугою народу".

Таким чином, на парламентських виборах БПП віддав йому на відкуп 95-й округ, але Карплюк, який проводив одну з найдорожчих кампаній в Україні, програв. На місцевих виборах "Слуги народу" висунули його в мери, а в списку пропрезидентської партії опинилися люди забудовників. Ексмер залишив Ірпінь із десятками недобудов.

Сам же Карплюк, розуміючи, що за підписані в раді документи доводиться відповідати особисто, придумав схему, як тримати Ірпінь під контролем та уникнути юридичної відповідальності за те, що буде відбуватися в місті, поставити мером свою людину.

На сайті вважають, що відмова після виборів від усіх мандатів є нічим іншим як обман виборців. Адже Карплюк своїм ім'ям тягнув список в Ірпінську і Бучанську райради.

"Рух ЧЕСНО" проаналізував перші 100 днів роботи мера Ірпеня Олександра Маркушина і те, як йому і його команді вдається виконувати передвиборчі обіцянки. А представник "Ціни держави" Микола Малуха підготував огляд першої десятки причин, чому в Ірпені не слід купувати нерухомість. У переліку – низька якість води, брак шкіл і дитсадків, хаотична забудова, злочинність, пожежі в заплаві річки Ірпінь і т.п.

Нагадаємо, що в Ірпені через будівництво нової будівлі дитячого садочка "Віночок" на його території почали масово вирубувати дерева.

Читати "Моя Київщина" у Telegram