#

В Ірпені збудують лабораторію для контролю каналізаційних стоків підприємств

24.11.2021 17:15
В Ірпені збудують лабораторію  для контролю каналізаційних стоків підприємств
Фото з мережі Інтернет

Учора, 23 листопада, мер Ірпеня Олександр Маркушин поінформував, що у 2022 році у місті буде збудовано лабораторію, яка контролюватиме стан каналізаційних стоків підприємств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

У 2022 році КП "Ірпіньводоканал" за підтримки міста має збудувати лабораторію для контролю за стоками підприємств. Про це стало відомо на засіданні міськвиконкому.

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповів, що у місті є підприємства, у яких є перевищення показників шкідливих речовин у стоках. Тому, у лабораторії буде проходити перевірка рівня забрудненості. У випадку, коли підприємства будуть недоочищувати ці стоки і скидати їх більш забрудненими, ніж дозволено, за це вони будуть платити за підвищеним тарифом. Олександр Маркушин зазначив:

Це практика всеукраїнська і взагалі всеєвропейська. Для цього треба мати свою сертифіковану лабораторію. Кадри у нас є, територія є (це буде на вул Полтавській), треба збудувати ще одну лабораторію. І я впевнений, що у першій половині 2022 року ми її збудуємо і відкриємо.

Також, мер Ірпеня розповів, що одним із першочергових завдань «Ірпіньводоканалу» на наступний рік є буріння нових свердловин для забезпечення міста водою.

Нагадаємо, що в Ірпені відкрили перший на Київщині ситуаційний центр на базі Муніципальної варти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook