#

В Ірпені значно виросла ціна на нерухомість

08.12.2020 20:25
В Ірпені значно виросла ціна на нерухомість
Фото з мережі Інтернет

Протягом листопада 2020 року ціни на нерухомість у новобудовах Ірпеня зросли в середньому на 800 грн за квадратний метр або на 4,7%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "The page".

Тепер середня вартість нового квадратного метра в місті становить 17,8 тис грн.

До цього рівня наближається ціна на первинному ринку нерухомості в сусідній Бучі: нині вона 17,6 тис грн. За останній місяць метр квадратний подорожчав там на 2 тис грн (12,8%).

Динаміка цін на нову нерухомість спостерігається і в Гостомелі: у листопаді плюс 500 грн (3,6%) за одиницю площі, нинішня вартість 14,6 тис грн.

Водночас гравці ринку, яких опитало видання, впевнені, що протягом найближчих двох місяців ціни на "первинку" в передмістях столиці суттєво зростати не будуть і коливатимуться в межах 1-1,5%, залежно від курсу долара та показника попиту. У січні, коли може бути запроваджений жорсткий локдаун, ринок нерухомості, за прогнозами, увійде в цінове плато, а особливо нестійкі гравці підуть на демпінг і запропонують зниження ціни.

Цього року через складний період, пов’язаний із коронавірусом, дисконти на квартири в новобудовах, за прогнозами гравців ринку, можуть перевищити 10% у великому пулі житлових комплексів. Спецумови на розстрочку і кредитні програми також будуть націлені на прогрів охололого попиту, тобто купити квартиру в новобудові за вигідною ціною буде більш ніж реально, зазначає "The Page".

Нагадаємо, що вихованка Ірпінської дитячої школи мистецтв імені Михайла Вериківського Анна Кушнірук стала лауреаткою І Відкритого дистанційного виконавського конкурсу "Український Ренесанс".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: