#

В Ірпені з’явиться найбільший літературний мурал із зображеннями відомих українських письменників (ФОТО)

19.05.2023 20:00
В Ірпені з’явиться найбільший літературний мурал із зображеннями відомих українських письменників (ФОТО)
Фото з місця події

В Ірпені на вулиці Слов’янській вже зростає Літературний провулок, де створюється найбільший літературний мурал в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Він буде прикрашений чудовими портретами видатних українських письменників, а весь проєкт реалізується талановитою художницею Катериною Медвідь.

На стінах цегляного паркану Літературного провулку уже можна зустріти ескізи портретів Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ольги Кобилянської, Івана Нечуя-Левицького та Михайла Коцюбинського. Це тільки початок, оскільки кількість портретів буде збільшуватись. Робота над муралом триватиме до середини червня, але вже зараз він привертає увагу перехожих своєю вишуканістю та мистецькою виразністю.

Ідею створення Літературного провулку та муралу втілив СЕО Товариства "Відважних" та голова Інвестиційної ради Ірпеня, Володимир Карплюк. Цей проєкт має на меті зблизити людей з найвидатнішими постатями української літератури та надихати нове покоління на читання та пізнання культурної спадщини.

Варто зазначити, що художниця Катерина Медвідь, яка втілює ідею муралу, працювала над ілюстрацією книги-хроніки "Битва за Ірпінь" Петра Щербини, а також розмальовувала дитсадок "Колібрі" в Ірпені.

Нагадаємо, що в Ірпені доопрацювали нещодавно відкритий мурал з "Артемсіллю".


Читати "Моя Київщина" у Telegram