#

В Ірпінських школах планують запровадити просвітницький проєкт із протидії булінгу (ВІДЕО)

09.07.2021 12:20
В Ірпінських школах планують запровадити просвітницький проєкт із протидії булінгу (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Із 1 вересня в ірпінських школах збираються запровадити просвітницький проєкт із протидії булінгу, насилля, маніпуляцій тощо

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Зазначимо, що мета цього проєкту – захистити дітей шкільного віку від потенційних загроз на вулиці, вдома, у школі, в інтернеті. Депутатка Ірпінської міськради, ініціаторка проєкту Віолетта Дворнікова розповіла, що цей проєкт є одним із розділів проєкту загальноміської програми сімейної безпеки та інклюзії.

Фахівці різних напрямків зібралися за круглим столом, щоб виробити спільне бачення реалізації третього розділу цієї програми. Він називається "Свідоме покоління". Такий факультативний курс запровадять для початку у двох освітніх закладах міста: в Ірпінському ліцеї №3 (там у пілотному проєкті візьмуть участь молодші класи) та в Академічному ліцеї НУБІП України (у ньому до експерименту залучать старші класи).

Учасники круглого столу представили своє бачення: в якому форматі спілкуватися з дітьми, яку вікову категорію охоплює та чи інша проблематика, і як найповніше інтегрувати запропоновану програму в освітній процес. В управлінні освіти її готові підтримати.

Заступниця начальника управління освіти і науки ІМР Олена Ковтун висловила свою думку:

Дуже багато є предметів в освітніх програмах наших шкіл, які є співзвучними з тими питаннями, що порушені в цій програмі. Тому це буде дуже легко зробити. Плюс позитивом є й те, що будуть працювати не тільки педагоги, а й працюватимуть спеціалісти спільно з нашими педагогами.

Нагадаємо, що 7 липня в Ірпені врятували двох дітей, які приїхали на озеро в мікрорайоні СМУ без дорослих і мало не втонули.


Читати "Моя Київщина" у Telegram