#

В Ірпінському ліцеї №3 завершують роботи з відновлення закладу

24.08.2023 13:00
В Ірпінському ліцеї №3 завершують роботи з відновлення закладу
Фото з місця події

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий та регіональна директорка UNICEF Регіна де Домінічіс перевірили підготовчі роботи до відкриття Ірпінського ліцею №3

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Маркушина

Учні ліцею №3 зможуть повернутись до рідних стін вже у вересні. Оксен Лісовий поділився враженнями про відновлення закладу:

Я хочу підкреслити, що якість робіт прекрасна, міська рада провела велику роботу з пошуку меценатів, великий внесок від UNICEF, "Епіцентр-дітям", команди школи та дякую будівельникам за швидкі темпи. Все це заради наших дітей, розвитку освіти та майбутнього розвитку Україн.

Ліцей №3 росіяни пошкодили найсильніше з усіх навчальних закладів Ірпеня. Понад рік він стояв понівечений ворожими снарядами. Та у березні цього року дитячий фонд ООН-UNICEF виділив 4,8 млн євро на його відбудову. І нині будівля ліцею майже повністю готова до експлуатації.

Громадська організація "Епіцентр дітям" та благодійний фонд "Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings" також доклались до відновлення закладу. "Епіцентр-дітям" взяв на себе відбудову всієї вуличної спортивної зони: побудував три нові спортивні майданчики, з'явилися додаткові поля для мініфутболу та гри в петанк, нові тренажери, освітлення. Водночас "Жовто Блакитні Крила" допомагають із меблями кухонним обладнанням для їдальні.

Нині на будівельному майданчику завершуються роботи з фасадом та благоустроєм.

Нагадаємо, що 27 серпня в ірпінському парку "Центральний" з'явиться в'язане графіті на честь волонтерів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram