#

В ірпінському парку пройшов концерт у межах благодійного проєкту

28.06.2024 14:13
В ірпінському парку пройшов концерт у межах благодійного проєкту
Фото з місця події

Вчора, 27 червня, в Ірпінському парку «Незнайка» відбувся концерт на легендарному піаніно "Україна" у межах благодійного проєкту Групи компаній "Октава" — Voice of Life

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Ірпінської міської ради. 

Вчора до заходу з нагоди Дня Конституції України долучилися учні Ірпінської дитячої школи мистецтв імені Михайла Вериківського та лавреатка міжнародних конкурсів Марія Москаленко, яка по сумісництву є викладачкою школи. Музиканти виконали композиції відомих авторів на піаніно, що було евакуйована із зони бойових дій. 

Клавішний інструмент "Україна" є важливим елементом музичної спадщини нашої держави. Навіть після припинення виробництва інструменту у 2000 році він залишається символом низки історичних подій.

Voice of life - це соціальний проєкт, спрямований на відновлення, збереження та просування цієї автентичної культурної спадщини, а також на надання підтримки мистецьким установам, які постраждали від війни. Варто зазначити, що після концерту відреставроване піаніно "Україна" буде передане в Ірпінський ліцей №3, де в актовій залі допомагатиме учням та викладачам у проведенні музичних заходів.

Нагадаємо, що ірпінців запрошують відвідати виставку "Міста-фенікси. Відбудова післявоєнних руйнувань", де досвід європейських країн після Другої світової переплітається з українським сьогоденням.

Читати "Моя Київщина" у Telegram