#

В Італії уродженка Києва зібрала для своєї країни гуманітарну допомогу

07.04.2022 08:50
В Італії уродженка Києва зібрала для своєї країни гуманітарну допомогу
Фото з мережі Інтернет

Анна Михайленко, яка є родом із Києва, з перших днів війни стала збирати для України в Італії гуманітарну допомогу

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Студениківська громада - Культура, Молодь, Спорт." у Facebook, Анна розпочала збирати гуманітарну допомогу у своїй країні для співвітчизників. Усе почалося з оголошення про збір допомоги просто на своєму будинку. Італійці відгукнулися відразу.

Наталя, координаторка прийому допомоги та подруга Анни Михайленко, сказала:

Ми ще не бачили такої єдності і співчуття, які отримали із перших днів збору. Сусіди, знайомі і незнайомі люди несли все, що може знадобитися далекій Україні під час військового протистояння. Також Анна звернулася до директора школи, де навчається її син, тому до формування гуманітарної допомоги долучилися і школярі. Завдяки відгуку людей вона вже неодноразово надавала допомогу жителям на окупованих ворогом територіях після звільнення. Ця допомога також вимушеним переселенцям, тим, хто залишився без даху над головою, хто немає жодного запасу їжі, води, медикаментів, одягу.

Дана допомога також надійшла до Студениківської громади. У отриманому вантажі предмети гігієни, харчові продукти, дитяче харчування, одяг, взуття, іграшки.

Голова Студениківської ТГ Марія Лях зауважила:

Навряд чи хтось із тих, хто любовно збирав такі необхідні зараз людям речі, приносив одяг чи взуття, бував в Україні. Але ми відчуваємо їх енергію і їх повагу до українців у кожній привезеній баночці, у кожній коробці, оформленій сердечком, ми відчуваємо любов до незнайомого українця. Тому я, дозвольте мені помріяти, запрошую наших далеких італійських друзів до нас у гості, щоб разом відсвяткувати Перемогу. Ми щиро віримо, що із такою підтримкою, яку сьогодні має Україна, ми обов’язково переможемо. Дякуємо нашим друзям з Італії за допомогу. Бажаємо миру і злагоди кожній італійській родині і Божої охорони кожному, хто доклав рук і серця до формування цього вантажу.

Допомога, яка надійшла, буде відправлена до міста Києва та Київської області - міст і сіл, які найбільше постраждали від війни, частина вантажу залишиться в громаді та буде надана залежно від потреб вимушеним переселенцям.

Нагадаємо, що поки Епіфаній відправив у Бучі панахиду за розстріляними і закатованими росіянами мирними мешканцями, то патріарх РПЦ Кирил сказав, що росіяни "чинять подвиг", вбиваючи українців

Читати "Моя Київщина" у Telegram