#

В Іванківській громаді браконьєри завдали збитків природі на понад 137 тис грн

04.07.2022 11:40
В Іванківській громаді браконьєри завдали збитків природі на понад 137 тис грн
Фото з місця події

У період із 2 по 3 липня неподалік села Горностайпіль Вишгородського району на річці Тетерів працівники рибпатруля затримали браконьєрів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київський рибоохоронний патруль" у Facebook.

На річці Тетерів, де протягом року заборонена будь-яка риболовля, Київським рибоохоронним патрулем було викрито шість порушень природоохоронного законодавства.

Перший випадок стався о 7 годині. Тоді спільно з Вишгородською ТРО було виявлено 4 громадянина, які рибалили з човнів у забороненому місці. Загальна сума нанесених збитків складає 9 503 грн (карась сріблястий – 5 шт., лин – 1 шт.).

Наступного дня було викрито громадянина, який завдав 78 693 грн шкоди. Порушник незаконно спіймав 22 екз. карася сріблястого, 12 екз. плітки, 11 екз. плоскирки, 2 екз. краснопірки та по 1 екз. окуня і ляща.

У обох випадках на порушників складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Сума накладених штрафів становить 850 грн.

О 10 годині спільно з Державною прикордонною службою України зафіксовано порушника, який здійснював вилов риби 50-метровою сіткою. У такий спосіб незаконно добув 12 кг риби: лин – 17 екз. та карась сріблястий – 14 екз. Нанесені збитки становлять 49 300 грн. На громадянина було оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Нагадаємо, що  6 червня на автошляху спецпід’їзду зони ЧАЕС неподалік від села Оране Вишгородського району правоохоронці зупинили чоловіка.



Читати "Моя Київщина" у Facebook