#

У Київській області діти допомагали відновлювати ліса (ФОТО)

19.04.2018 08:08
У Київській області діти допомагали відновлювати ліса (ФОТО)

У понеділок, 16 квітня, представники Мінагрополітики, Держлісагентства, Держпродспоживслужби, учні шкільних лісництв взяли участь у посадці лісу в рамках щорічної акції "Майбутнє лісу у твоїх руках"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Державного агентства лісових ресурсів України.

Висадка саджанців пройшла на території Мигальського лісництва державного лісогосподарського підприємства "Тетерівський лісгос" Київської області. Зокрема, було висаджено майже 20 тис. саджанців на площі 2 га.

Метою акції є залучення громадськості до створення та відновлення лісових насаджень, виховання в них бережливого ставлення до природи, дотримання правил поведінки у лісі. Також лісівники прагнуть надати широкого громадського резонансу проблемі збереження лісових насаджень, підвищення довіри громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

Акція стартувала 21 березня у Міжнародний день лісів і триває протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року припадає на 21 квітня. З цієї акції в Україні традиційно починається лісокультурна кампанія, під час якої державні лісогосподарські підприємства розпочинають відтворювати лісові насадження на минулорічних зрубах та створювати нові ліси.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: