#

В обухівських волонтерів відбирають приміщення, де виготовляють важливі ліки для ЗСУ

19.08.2022 15:20
В обухівських волонтерів відбирають приміщення, де виготовляють важливі ліки для ЗСУ
Фото з мережі Інтернет

П’ять місяців у місті Обухів волонтери виготовляли та передавали військовим на фронт кровоспинні бинти, проте нині їхня діяльність під загрозою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Богдана Яцуна у Facebook.

У повідомленні розповідається, що від березня в Обухові діяв проєкт "Кровоспас - гемостатичний засіб". За 5 місяців роботи волонтери виготовили та передали понад 500 тисяч таких кровоспинних бинтів, які нині рятують життя поранених бійців від втрати крові.

Проте нині виготовлення кровоспинних бинтів є під загрозою зупинки, оскільки міська влада вимагає звільнити комунальне приміщення, надане з цією метою.

У дописі зауважується:

Невже війна закінчилася? Невже наші воїни не гинуть на фронті? Невже ворог припинив бомбардувати наші мирні міста? Я закликаю міського голову Олександра Левченка надати можливість волонтерам продовжити працювати в теперішньому приміщенні і надати їм максимальну підтримку! Будь-які перешкоди - оцінюю як шкідництво в інтересах ворога. Зараз усі сили нашої громади, і в тому числі міської влади мають бути спрямовані на підтримку ЗСУ і перемоги у війні з російським агресором.

Нагадаємо, що 16 серпня начальник Обухівської районної військової адміністрації Олександр Гомон підписав меморандум із благодійним фондом "Право на захист", який надає безкоштовні юридичні консультації та консультації психолога.


Читати "Моя Київщина" у Facebook