#

В Обухові ДБР виявило будівельну компанію російського олігарха, наближеного до путіна (ВІДЕО)

18.05.2022 11:20
В Обухові ДБР виявило будівельну компанію російського олігарха, наближеного до путіна (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Держбюро розслідувань виявило в Україні з’ясувало, що будівельна компанія "АЄРОК" в Обухові – це бізнес російського олігарха Андрія Молчанова, який наближений до кремля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Іnformator.ua".

Будівельна компанія "АЄРОК" в Обухові входить до холдингу "ЛСР". Контрольним пакетом акцій цього холдингу володіє Андрій Молчанов – колишній член "ради федерації федеральних зборів росії".

Відомо, що у 2018 році у США компанію та її генерального директора внесли до так званого кремлівського списку – переліку осіб, безпосередньо наближених до бункерного президента путіна. За даними Forbes, 2021 року статки молчанова складали 1,2 мільярди доларів.

Дочірня компанія російського холдингу працювала на території України, а прибуток від її діяльності у вигляді податків йшов у росію. Тож, цей бізнес безпосередньо спонсорував криваву війну росії проти України.

Співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки на підприємстві та у будинках керівництва і бухгалтерів.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора триває слідство за статтями Кримінального кодексу України:

  • Ч. 4 ст. 110-2 ("Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України");
  •  ч. 3 ст. 436-2 ("Виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глоріфікація її учасників").

Нагадаємо, що художник з Обухова Роман Мацелик хоче продати колекцію власних картин, я виручені кошти віддати на допомогу Збройним силам України.



Читати "Моя Київщина" у Telegram