#

В Обухові реконструювали музей-садибу поета Малишка

09.12.2020 16:30
В Обухові реконструювали музей-садибу поета Малишка
Фото з місця події

В Обухові музей-садибу Андрія Малишка реконструювали та перетворили на автентичний український будиночок початку 18 століття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хроніки Обухова".

Поставлені задачі перед проєктантами та будівельниками виконані на 100%. Дуже пишаюсь! Зроблений автентичний український будиночок, початку 18 століття! Цікавий проєкт і цікаві технічні рішення реалізовані!, - написав заступник міського голови Максим Вяхірєв у Facebook.

Народився Андрій Малишко 14 листопада в Обухові в сім’ї шевця. Закінчив семирічку в рідному селі, вчився в медичному технікумі, потім — на літературному факультеті Київського інституту народної освіти.

У 1930 р. Андрій Малишко надрукував перші вірші в журналах "Молодий більшовик" та "Глобус". В 1932 році закінчив інститут, учителював в Овручі. В 1934–1935 роках служив у Червоній армії. Після демобілізації переїхав до Харкова і працював журналістом у газеті "Комсомолець України", у "Літературній газеті" та в журналі "Молодий більшовик".

Під час Другої світової війни був військовим кореспондентом у фронтових газетах "Красная Армия", "За честь Батьківщини", і в партизанській газеті "За Радянську Україну". Після війни працював відповідальним редактором журналу "Дніпро" (1944–1947).

Також нагадаємо, що 6 грудня, в Обухові невідомі особи пограбували господарів однієї з квартир.

Читати "Моя Київщина" у Telegram