#

В одній із колоній Київщини двоє засуджених звели рахунки із життям

07.09.2020 16:59
В одній із колоній Київщини двоє засуджених звели рахунки із життям
Фото з мережі Інтернет

Під час перевірки дотримання відповідних правил та умов утримання ув'язнених прокуратура Київщини виявила, що в Бориспільській виправній колонії № 119 двоє в'язнів наклали на себе руки, а в Бучанській колонії засудженими було вчинено 28 навмисних самоушкоджень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

За результатами перевірки було встановлено порушення щодо неналежного облаштування дільниць слідчого ізолятора Бучанської та Бориспільської виправних колоній. Зокрема, там було не забезпечено постійного нагляду за ув’язненими, внаслідок чого останні мають можливість отримувати та користуватись забороненими предметами, а висновки службових розслідувань за даними фактами носять формальний характер без встановлення шляхів їх надходження.

Аналогічно виявлено порушення щодо стану організації режиму та охорони, умов тримання і контролю за поведінкою засуджених. Як результат, вони також мають можливість користуватися забороненими предметами та вчиняють значну кількість правопорушень.

Крім того, адміністраціями Білоцерківської № 35, Бучанської № 85 та Бориспільської № 119 виправних колоній не дотримуються вимог закону щодо забезпечення засуджених одягом єдиного зразка та при переміщенні одягом і взуттям за сезоном.

Окрім цього, був виявлений факт приховування Бориспільською колонією випадку вчинення засудженим навмисного самоушкодження та ненадання йому необхідної медичної допомоги.

Зауважимо, впродовж 2020 року в Бучанській тюрмі засудженими було вчинено 28 навмисних самоушкоджень та допущено конфліктні ситуації між ними, в результаті чого отримано тілесні ушкодження.

До того ж, було допущено 3 випадки травмування засуджених під час виконання робіт на держпідприємствах "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 115", "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 119", майстерні державної установи "Бучанська виправна колонія № 85".

Більше того, виявлено численні порушення прав засуджених під час застосування до них заходів стягнень. Встановлено, що засуджені безпідставно притягувались до дисциплінарної відповідальності та незаконно поміщались в дисциплінарні ізолятори.

Відтак, органами прокуратури Київської області внесено 49 вказівок, за результатами розгляду яких, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 36 посадових осіб, скасовано 117 актів керівників виправних колоній, звільнено з дисциплінарних ізоляторів 18 засуджених.

Нагадаємо, що під час експедиції в Дніпровсько-Тетерівське лісомисливське господарство, що на півночі Київщини, Київський еколого-культурний центр знайшов рідкісну рослину-хижака, яка занесена в Червону книгу України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook