#

В Переяславі поприбирали історичну пам'ятку – оборонний вал Х століття

14.04.2018 11:15
В Переяславі поприбирали історичну пам'ятку – оборонний вал Х століття

У четвер, 12 квітня, працівники НІЕЗ «Переяслав» вийшли на прибирання ділянки фортифікаційного валу на вулиці Грушевського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

Генеральний директор Олексій Лукашевич розповів, що вони традиційно організовують прибирання ділянок поблизу історичних об’єктів та пам’ятних місць. Цього року вже відбулося прибирання території скверу імені Героя України Михайла Івановича Сікорського та біля пам’ятного знаку першої літописної згадки етноніму «Україна».

У планах – впорядкування території поблизу пам’ятного знаку на честь перемоги козацького війська під проводом гетьмана Тараса Федоровича (Трясила). Музейники здійснюють догляд за могилами визначних земляків: Андрія Козачковського, Михайла Сікорського, батьків Володимира Заболотного.

"Сьогодні ми прибираємо частину міського оборонного валу Х-ХІІІ століття. Він є пам’яткою археології та містобудування, адже являє собою залишки фортифікаційних укріплень, що використовувалися за призначенням до кінця XVIII ст. Автентичні оборонні укріплення, що збереглися у нашому місті, є унікальними свідченнями стратегічного значення, яке відігравав Переяслав упродовж своєї тисячолітньої історії. Збережені ділянки земляних укріплень окольного граду є потенційними об’єктами майбутніх туристичних маршрутів. Тож напередодні туристичного сезону просимо містян уважніше ставитись до історичних пам’яток Переяслава і не допускати їх засмічення", – сказав Олексій Лукашевич.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: