#

В Українці виборцям за 100 грн пропонували кинути в скриньку фейкові бюлетені (ВІДЕО)

16.11.2020 12:40
В Українці виборцям за 100 грн пропонували кинути в скриньку фейкові бюлетені (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Поліція затримала порушника за організацію "каруселі" під час другого туру виборів у місті Українка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Порушником виявився 36-річний житель Обухівщини. Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Порушення на одній з виборчих дільниць помітили небайдужі громадяни і повідомили до поліції. Поліція миттєво відреагувала і вже за кілька хвилин на місці події працювала слідчо-оперативно група Обухівського відділу поліції.  Поліцейські швидко встановили особу порушника та затримали його.

Встановлено, що чоловік завідомо незаконно виготовив бюлетені з метою використати їх у день повторного голосування виборів на посаду міського голови міста Українка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Поліція встановлює усі обставини злочину та причетних до цього осіб.

Нагадаємо, що на виборчій дільниці в Українці виборець спочатку сфотографував виборчий бюлетень, а потім порвав його й намагався кинути в скриньку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook