#

В Україні розпочалися військові збори командирів із залученням НАТО

04.02.2022 15:10
В Україні розпочалися військові збори командирів із залученням НАТО

В Україні стартував оперативний військовий збір із керівним складом командування із залученням представників органів військового управління ЗС України, а також інших складових сектору оборони та безпеки. Як повідомив командувач об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, у проведенні оперативного збору задіяні представники Збройних сил Великобританії.

Зокрема, серед лекторів представники Корпусу швидкого реагування НАТО - це бригадний генерал Метью Джон Бірч і полковник Рой Натараян, а також представник операції "Орбітал" майор Вільям Росс. "Під час лекційних та практичних занять учасники збору додатково вивчатимуть основні принципи керівництва, ухвалені в державах-членах Альянсу, відповідні стандарти та штабні процедури НАТО у процесах планування та управління Силами оборони", – зазначив Наєв.

"Система військового управління має забезпечувати ефективне та безперервне управління військами, а також оперативне реагування на виклики та загрози у сучасному безпековому середовищі у мирний час, під час особливого періоду та за умов запровадження воєнного стану", – підкреслив командувач ЗСУ.

Одразу після завершення оперативного збору з особовим складом командування об'єднаних сил ЗСУ, з представниками інших органів військового управління та інших складових сектору оборони та безпеки буде проведено навчання з питань оборонної тематики.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: