#

В Україні відзначають День пам’яті захисників

29.08.2020 15:09
В Україні відзначають День пам’яті захисників
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 29 серпня, відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Цей день встановили згідно з указом президента від 23 серпня 2019 року "на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві".

На ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли унаслідок протистояння російським військам українські військові потрапили в оточення.

Згідно офіційних даних, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому ,"зеленому коридорі" 366 українських вояків загинули, 429 зазнали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон.

Цього дня на всій території держави заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів з метою вшанування загиблих захисників України, які поклали свої життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Так, на згадку про полеглих українських воїнів буде приспущено Державний прапор України й оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Звісно ж, відбудеться покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

Також цього року планується встановлення зменшених копій державного прапора на всіх могилах захисників України, проведення всеукраїнської акції пам’яті "Сонях", велопробігу ветеранів війни за маршрутом Ужгород – Маріуполь та низка інших заходів.

 

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: