#

В Українському домі військовим і цивільним Київщини вручили державні нагороди

05.04.2023 11:40
В Українському домі військовим і цивільним Київщини вручили державні нагороди
Скульптура "Дівчинка під сонцем" у Бородянці

До річниці звільнення Київщини від російських окупантів учора, 4 квітня, в Українському домі відбулося урочисте вручення державних нагород

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Для вручення були запрошені Заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської Обласної Державної Адміністрації Дмитро Назаренко, а також заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Нагадаємо, що наприкінці лютого минулого року Київська область одна з перших прийняла на себе удар російської армії. Колони військ рф йшли на українську столицю з півночі. Військові дії на Київщині тривали понад місяць. 15 територіальних громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів опинилися під окупацією – це 270 населених пунктів області. А вже 2 квітня 2022 року українці дізналися, що Київщина звільнена від російських загарбників. Та, як зауважила заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова – "Що саме той страшний місяць, що пережила Київщина, показав всьому світу, що українці здатні боротися і оборонятися".

На заході було вручено нагороди за мужність і героїзм, а також відзнаки Міністерства оборони України всім цивільним та військовим Київської області, що внесли вагомий внесок в Перемогу. Запрошені до вручення були медичні працівники, водії, рятувальники, тероборонівці, волонтери та інші.

Також на заході була представлена прем'єра фільму "Область Героїв" продюсером, якого є Олексій Комаровський. Він присвячений всім тим, хто боровся і допомагав Київщині на шляху до її Перемоги! Що стало гарним завершенням, наповненим  саме віри в Нашу Перемогу!

Нагадаємо, що 29 березня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про старт пілотних проєктів із комплексного відновлення населених пунктів на деокупованих територіях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook