#

В усіх районах Київщини функціонують локації активних парків (ВІДЕО)

22.09.2023 15:20
В усіх районах Київщини функціонують локації активних парків (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

На Київщині продовжує діяти програма із залучення всіх верств населення до здорового способу життя та активного відпочинку "Активні парки – локації здорової України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

У рамках її реалізації сьогодні в усіх 7 районах Київської області функціонують локації активних парків, розташовані у скверах та парках.

На локаціях працює 71 координатор, п’ятеро з них – учасники бойових дій. Оскільки спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини, то вони залучають до активностей своїх побратимів, ветеранів війни

 – повідомив начальник Управління молоді та спорту Київської ОВА Сергій Тимофєєв.

Для того, щоб залучити якомога більше мешканців громад до систематичних рекреаційних тренувань, координатори проводять різноманітні рухові активності та спортивні заходи, активні вихідні й сімейні старти. Йдеться про ігрові види спорту та марафони, зокрема скандинавська ходьба, легкоатлетичні пробіги, велоперегони тощо. Також вони консультують людей у питаннях фізичного виховання. Крім того, на постійній основі координатори проводять тренування на локаціях.

Основною метою програми "Активні парки – локації здорової України" є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення. Її реалізація здійснюється у межах проєкту Президента України.

Локації активних парків є частиною екосистеми у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Нагадаємо, що в ірпінському ліцеї "Мрія" збудують дві спортивні зали та олімпійський басейн.



Читати "Моя Київщина" у Telegram