#

В Узині оголений активіст розпочав голодування через бездіяльність місцевої влади

29.06.2021 08:40
В Узині оголений активіст розпочав голодування через бездіяльність місцевої влади
Фото з місця події

Учора, 28 червня, у День Конституції України узинський активіст вийшов на пікет і оголосив голодування через бездіяльність місцевої влади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олега Герича у Facebook.

Зазначимо, що місцевий активіст стояв із плакатом "Я голодую проти наруги над Конституцією в місті Узин" під будівлею міськради.

До такого протесту місцевий активіст вдався, оскільки місцева влада закриває очі на знищення екології, а подекуди і сама сприяє соціально не відповідальному бізнесу в забрудненні повітря, отруєнню землі та води.

У дописі йдеться:

Корупційні схеми не розслідуються. Тих, хто намагається відстоювати свої права, переслідують. Поліція б'є дітей. Посадові особи займаються булінгом дітей і знищенням інакомислячих. Земельний і водний фонд громади безжально розкрадається і роздається. Людей відкрито залякують.

Місцевий активіст і журналіст, що вийшов на пікет і оголосив безстрокове  голодування, закликав Президента України Володимира Зеленського, як Гаранта Конституції України, навести Конституційний лад на території  Узинської ОТГ, а саме:

1. Надати доручення, про Створення тимчасової слідчої комісію Верховної Ради України, щодо розслідування антиконституційних дій посадових осіб на території Узинської ОТГ.

2. Дати доручення Голові Національного Антикорупційного Бюро про направлення до Узинської ОТГ слідчої групи для розслідування корупційних злочинів посадових осіб.

Як повідомив активіст, його акція є безстроковою, і він готовий проводити акцію голодування і виходити на пікети, доки до Узинської ОТГ не приїде комісія ВРУ і слідча група НАБУ.

Автор допису Олег Герич додав:

Навіть якщо доведеться за відстоювання своїх прав і прав жителів громади заплатити своїм життям. Оскільки вже і так постійно отримує погрози і питання фізичного знищення, якщо нічого не зміниться, то є лише питання часу.

 Нагадаємо, що аграрне товариство "Узин-Агроінвест" за порушення природоохоронного законодавства сплатить у державний бюджет 276 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram