#

Васильківська громада за допомогою іноземців розвиватиме сферу енергоефективності

30.04.2021 09:25
Васильківська громада за допомогою іноземців розвиватиме сферу енергоефективності
Фото з місця події

Учора, 28 квітня, голова Васильківської ОТГ Наталія Баласинович підписала меморандум про взаєморозуміння з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Васильківської ОТГ.

Васильківська міська територіальна громада успішно пройшла відбір та стала партнером нового проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні". Відповідний проєкт впроваджується в Україні організацією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

Відбір проводився за жорсткими (технічними) та м’якими критеріями з урахуванням попереднього досвіду в енергетичному менеджменті та перспектив розвитку систем централізованого теплопостачання у містах.

У рамках партнерства громади навчатимуться бути енергоефективними, економити бюджетні кошти на енергоносії, стратегічно планувати енерговитрати, працювати з донорами та стимулювати міські інвестиції у сферу енергоефективності.

За підтримки проєкту міста розроблять власний муніципальний енергетичний план на основі українського законодавства з використанням найкращого швейцарського досвіду у цій сфері.

Протягом 2021 року міста-партнери отримуватимуть підтримку проєкту у формі навчальних заходів, індивідуальних консультацій та супроводу експертів у сфері інтегрованого енергетичного планування. Зокрема, міста оцінять попит на енергію на їхній території, проаналізують наявні джерела енергії та оберуть найефективніші шляхи задоволення попиту на енергію, враховуючи тенденції розвитку громади.

Васильківська міська рада та GIZ будуть співпрацювати в рамках реалізації нового проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні", що фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO).

Нагадаємо, що 20 квітня у Васильківській багатопрофільній лікарні встановили два нові кріогенні газифікатори.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: