#

У Чорнобильському заповіднику розклали солонці для тварин (ФОТО)

05.02.2021 09:00
У Чорнобильському заповіднику розклали солонці для тварин (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Працівники Чорнобильського заповідника всіляко намагаються допомогти тваринам – вони розклали на території солянки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника у Facebook.

Працівники зони відчуження розповідають, що такі мінеральні речовини як кальцій, натрій та фосфор потрібні всім тваринам. Особливо багато їх потрібно для розвитку рогів та росту кісток. Ці речовини звірі можуть брати з різних джерел природного походження – солончаки, глини та гірські породи. Але також у зоні відчуження вони знаходять їх із штучних джерел – залишки будівельних матеріалів, мінеральні добрива чи вапно.

У практиці мисливських господарств для уникнення дефіциту солей використовують підкормку на штучних солонцях. У Чорнобильському заповіднику є своєрідні вапняні солонці, котрі з’явились спонтанно. У безлюдних селах, на фермах та інших  спорудах подекуди залишились запаси вапна. З часом їх відшукали копитні й почали ними користуватись. Деякі солонці вже виснажені, а на деяких ще є вдосталь мінеральної підгодівлі, – розповідають у пості.

Нагадаємо, що з 25 по 27 січня на території Чорнобильського заповідника провели другий етап зимового обліку птахів, в основному рахували орланів-білохвостів.

 



Читати "Моя Київщина" у Facebook