#

Важливий Київської області міст готують до відкриття

25.12.2023 20:00
Важливий Київської області міст готують до відкриття
Фото з місця події

У Чернігівській області готують до відкриття відбудований міст поблизу Ніжина

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України" у Facebook. 

На трасі, що забезпечує сполучення Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною, відбудовуємо шляхопровід через залізницю. Він важливий для логістичного звʼязку із сусідніми регіонами та покращить транспортне сполучення центральних районів області. 

Завершені роботи з асфальтування штучної споруди. Минулого тижня уклали верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону.

Довжина штучної споруди – 60 метрів. Новий міст матиме дві смуги руху та відповідатиме сучасним транспортним навантаженням. 

Нагадаємо, що шляхопровід поблизу Ніжина був зруйнований під час активних бойових дій у лютому – березні 2022 року, коли ворожі війська зайшли на територію Ніжинського району і звідси намагались далі наступати на Київ. Від часу деокупації області проїзду тут немає. Весь транспорт іде в об’їзд дорогами місцевого значення через села.

Улітку Агентство відновлення розпочало проєкт із відбудови. В серпні будівельники розібрали завали зруйнованого мосту, в жовтні звели опори, в листопаді – прогонову будову. 

Роботи на мосту практично завершені. Цього тижня планується відкриття руху транспорту.

Нагадаємо, що в Ірпені завершують ремонт дороги та мосту на двох вулицях.


Читати "Моя Київщина" у Telegram