#

Вбивство Кирила Тлявова з Переяслава: судове засідання перенесли

14.12.2020 11:33
Вбивство Кирила Тлявова з Переяслава: судове засідання перенесли
Фото з мережі Інтернет

Судове засідання у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова з Переяслава відклали, одного з обвинувачених поліцейських Івана Приходька госпіталізували з COVID-19 за тиждень до закінчення терміну запобіжного заходу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "НВ".

По-моєму, 9 грудня його поклали в Переяслав-Хмельницьку лікарню, - розповів адвокат Приходька Віктор Чевгуз.

Судове засідання мало відбутися 11 грудня у Переяславі-Хмельницькому. За словами Чевгуза, засідання не може відбутися без обвинуваченого, а згоди на відеозв'язок із судом Іван Приходько не давав.

Інформацію про те, що обвинувачений відмовляється від участі у судовому засіданні через відеозв'язок, підтвердила і бабуся хлопчика Олександра Тлявова.

Прокурор каже, що відеозв'язок можна налагодити з будь-якої точки України, але закон гласить — тільки з його згоди. А він не хоче, - сказала вона.

Адвокат нагадав, що запобіжний захід у Івана Приходька спливає у середу, 16 грудня.

Нагадаємо, що 31 травня 2019 року патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку заради розваги влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках. Зрештою вцілили у хлопчика, який гуляв на вулиці неподалік. Від отриманих кульових поранень хлопчик помер у лікарні. Його поховали 5 червня 2019 року.

22 липня, активісти із Броварів приїхали до Переяслава та влаштували мирний мітинг із вимогою відставки Авакова, справедливого розслідування справи про вбивство, тощо. Журналістам активісти розповіли, що приїхали до Переяслава за власним бажанням та мають на меті підтримати родину хлопчика, який трагічно загинув.

Читати "Моя Київщина" у Telegram