#

Вцілілі після рашистів квартири у Бучі затоплює дощ: звинувачують місцеву владу (ВІДЕО)

31.05.2022 08:55
Вцілілі після рашистів квартири у Бучі затоплює дощ: звинувачують місцеву владу (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Жителька Бучі Єлиця Стайровот звернулася до депутатки Ольги Василевської-Смаглюк із проханням про допомогу жителям будинку, який залишився без даху й зараз його затоплює дощ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Єлиці Стайровот у Facebook.

Дах п’ятиповерхового будинку у центрі Бучі (вул. Києво-Мироцька 104-В), який перебуває на балансі КП "Бучасервіс" постраждав під час бойових дій 27 лютого. Проте квартири на п’ятих поверхах вціліли, і після деокупації мешканці повернулися додому.

Авторка допису зазначає, що наприкінці квітня Італійський гуманітарний фонд Cesvi Foundation виділив перші 500 тисяч євро на відновлення Бучі. Ці гроші повинні були піти на  оперативне відновлення житла, яке постраждало лише частково.

Також Єлиця Стайровот пригадує, що заступник керівника ОП Кирило Тимошенко в етері телеканалу "Київ" повідомив, що Київська область отримала першу субвенцію – 400 мільйонів гривень – на відновлення вікон в домах, покрівель, прибирання, дороги тощо.

На початку травня бригада працівників почала знімати понівечений шифер на даху будинку. Мешканці сподівалися, що роботи закінчаться до того, як впаде дощ. Жителька Бучі написала, як усе це закінчилося:

Бригада працівників розкрила дах, демонтувала старий шифер і…..поїхала, залишивши так все на 4 (ЧОТИРИ) ТИЖНІ. На запитання мешканців була надана відповідь – Бучанська влада не профінансувала закупівлю нових матеріалів, заплатила лише за демонтаж старого даху.

Жінка констатує, що нині дощ затопив усі квартири на п’ятому поверсі:

Квартири вціліли під час війни з рашистами, але були знищені своїми ж  міським керівниками.

Єлиця Стайровот пише, що бригада працівників більше не працює, дах в будинку розкритий, коли буде відремонтований невідомо. У місті майже щодня рясно дощить, і мешканці п’ятих поверхів щоночі відрами збирають воду зі стелі.

Також жителька Бучі зауважила,:

Бучанська міська рада посилає людей в КП "Бучасервіс", КП "Бучасервіс" посилає людей в Бучанську міську раду... І так по колу,а тим часом квартири заливає. "Тупий та ще тупіший."

Нагадаємо, що 30 травня у місто Буча приїхала міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: