#

Велике будівництво в дії: на Київщині будуватимуть найдорожчу дорогу в світі - 300 мільйонів за 1 кілометр (ФОТО)

12.01.2022 13:10
Велике будівництво в дії: на Київщині будуватимуть найдорожчу дорогу в світі - 300 мільйонів за 1 кілометр (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Київській області на 18 км дороги "Київської окружної дороги" витратять 5,4 млрд грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Цензор НЕТ".

У блозі Юрій Касьянов розповідає, що будівництво дороги має розпочатися цього року, а також наголосив, що це найдорожча дорога у світі. Ще він зауважив, що  загальна вартість будівництва становитиме 85 млрд грн:

На кону 5,4 млрд грн на будівництво першої черги "Київської окружної дороги" (КОД) завдовжки 18 км. Чи 300 млн грн за 1 км! Найдорожча дорога у світі. "Тендер" - в обхід загальноприйнятих процедур (у "порядку експерименту") вже оголошено. Будуватимуть цього року. Плювати, скаже багато хто. Ну, вкрадуть половину – бог їм суддя. А хто в нас не краде?!.. Головне, збудують дуже потрібну Києву та всій країні дорогу! А ось і ні. Фури йдуть через Київ із заходу на схід, та зі сходу на захід, плюс Одеська траса. Зараз цей транзит паралізує рух у місті, і очевидно, що його треба пустити довкола, в об'їзд. Треба вести дорогу навколо Києва, перекидати міст через Дніпро, з'єднати – хоча б, на першому етапі – Одеську та Харківську траси. І це передбачено планом будівництва КОД, загальна вартість якої становить надхмарні 85 млрд грн. Проте, починають цього року із найкоротшої ділянки завдовжки 18 км, яку ніяк не зможе розвантажити Київ, і знаєте чому?

Касьянов пише, що це найбільший інфрараструктурний проєкт у Європі :

Тому що ніхто там, нагорі, не вірить, що такий проєкт – найбільший інфраструктурний проєкт у Європі – подужають в Україні, де не можуть навіть Подільський міст через Дніпро добудувати. Тому поспішають урвати хоча б "мале" - розпиляти 5,4 млрд грн, з'єднати дві сусідні, західні траси дорогою до Києва, які й так уже двома дорогами на Київщині з'єднані. Ніякої логіки, ні краплі здорового глузду в цьому "великому будівництві" немає. Ні на грам. Бо хоч з боку Ковеля, хоч з боку Житомира продиратися до Харкова все одно доведеться через весь Київ, доки не буде збудовано південне чи північне півкільце в обхід міста з мостами через Дніпро.

Волонтер ще вказав, що перші 18 км дороги буде проходити через Макарівський ліс, де вирубають багато дерев, знищать природні болота та водоймища. Також він обурюється, що в даному лісі мислівці фактично знищили усіх кабанів, та запитує, що буде з птахами, які залишаться без домівок після зведення дороги.

Чоловік підкреслює:

Інженерів, екологів, журналістів-розслідувачів ніхто не чує. Не бажає чути. Нагорі - начхати. І внизу – начхати. Головне, щоб не було війни. До речі, про війну. За один кілометр цієї дороги (у грошах) можна купити 10 американських протитанкових комплексів "Джавелін" (60 ракет), або 300 українських ракет. Або майже 6000 протитанкових ракет за всю 18-кілометрову дорогу. Якби в нашій армії така протитанкова сила - ніхто б до нас не сунувся.

Нагадаємо, що 5 січня у соціальних мережах з’явився допис, де місцева жителька Яготина показала, які у місті погані дороги.




Читати "Моя Київщина" у Telegram