#

Велопробіг у Переяславі зібрав 30 тис грн на допомогу соціально незахищеним родинам

21.09.2021 09:30
Велопробіг у Переяславі зібрав 30 тис грн на допомогу соціально незахищеним родинам
Фото з місця подій

У суботу, 18 вересня, під час першого у Переяславі благодійного велопробігу в рамах святкування Дня міста було зібрано 30 000 грн на допомогу хворим дітям та малозабезпеченій сім’ї з громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ірини Присіч у Facebook.

Спортивний захід відбувся за ініціативи депутатів Переяславської міської ради Ірини Присіч, Любові Томенко та Михайла Шамрая. Кожен учасник велопробігу зробив благодійний внесок у розмірі від 100 грн. До акції долучилися понад 60 переяславців різного віку. Учасники приїздили на старт власними велосипедами або ж попередньо бронювали двоколісний транспорт у місцевій туристичній фірмі "ВелоЛАВ".

Упродовж усього маршруту протяжністю 5 км, що розпочався біля просвітницького центру по вулиці Шевченка, учасників супроводжувала патрульна поліція. Небайдужі містяни, які не брали участь у заході, проте виявили бажання допомогти коштами, перераховували їх на банківську картку організаторів.

У результаті вдалося зібрати 30 000 грн, які вже передані хворим дітям на оплату їхнього лікування. Це Софія Дідик – напівсирота, яка має онкологічне захворювання. Її мама, Дідик Оксана Петрівна, працює в одному з навчальних закладів Переяслава. Халамендик Роман – сирота. Роман бореться з пухлиною головного мозку. Його мама померла, а єдиним його опікуном є бабуся Наталія Петрівна. А також малозабезпечена родина Шерепа із села Дем’янці, що виховує двох дітей, один із яких має інвалідність.

Благодійні велопробіги організатори планують проводити і надалі.

Нагадаємо, що двох дітей із Переяслава, які 19 вересня пішли з дому, знайшли живими.

Читати "Моя Київщина" у Telegram