#

Верховна Рада ухвалила добровільний військовий облік жінок

07.10.2022 16:00
Верховна Рада ухвалила добровільний військовий облік жінок
Фото з мережі Інтернет

Верховна Рада зробила добровільним військовий облік жінок, які не мають професії, спорідненої з медичною діяльністю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на законопроєкт Верховної Ради.

Зазначимо, що за ухвалення законопроєкту №6482 в цілому проголосували 297 депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з ним, жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

У пояснювальній записці вказано, що обов’язковий облік для жінок спричинить виникнення зайвої соціальної напруги й формування негативного ставлення до військового обов’язку.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України розпочав чотири справи щодо акціонерного товариства "Київоблгаз", у діях якого виявлено ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook