#

Верховна рада визнала дії росії геноцидом українського народу

14.04.2022 19:40
Верховна рада визнала дії росії геноцидом українського народу
Зруйновані будинки у Бородянці

Сьогодні, 14 квітня, Верховна рада України на пленарному засіданні ухвалила постанову №7276, якою визнала геноцидом українського народу дії збройних сил росії, а також її воєнно-політичного керівництва під час повномасштабного вторгнення в Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт ВРУ.

Депутати ухвалили проєкт Постанови про Заяву Верховної Ради України "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні" №7276.

У цьому документі згадуються злочини російських військових в українських містах, зокрема у Маріуполі, Бучі, Харкові та інших. Зауважується, що нелюдські катування та вбивства свідчать про цілеспрямоване прагнення росіян винищити українську націю.

У пояснювальній записці вказано:

Постанова стане першим кроком до викриття істинних намірів російської федерації, її дій щодо знищення Українського народу під час збройної агресії російської федерації проти України й донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зазначимо, що зараз слідчі активно документують воєнні злочини росіян в Україні задля притягнення усіх причетних до відповідальності у Міжнародному суді.

Нагадаємо, що правоохоронці перехопили чергову телефонну розмову російських загарбників, у якому росіянин хизувався, що поблизу Києва танком переїхав легковий автомобіль.

Читати "Моя Київщина" у Facebook