#

Ветеран війни та чемпіон "Ігор нескорених" став новим координатором "Активних парків" у Боярці (ФОТО)

10.10.2023 12:00
Ветеран війни та чемпіон "Ігор нескорених" став новим координатором "Активних парків" у Боярці (ФОТО)
Фото з місця подій

6 жовтня у Гатному, Боярці, Білогородці та Фастові відзначили новопризначених координаторів, які з початку жовтня розпочали працювати в рамках програми "Активні парки – локації здорової України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Управління молоді та спорту КОВА.

Станом на сьогодні в усіх семи районах Київщини функціонують локації активних парків, де донедавна працювали 71 координатор, п’ятеро з яких були учасниками бойових дій.

З 1 жовтня в області погоджено роботу ще 29 координаторів, серед яких – також ветерани війни.

Так, з початку місяця на локаціях "Активні парки" стартували тренування від координаторів Ольги Костюченко в Гатному, Ірини Пипоть в Білогородці та Тетяни Ткаченко в Фастові.

Окремої відзнаки та поваги заслуговує нацгвардієць, ветеран війни Володимир Товкис, який в статусі координатора пропагуватиме активний та здоровий спосіб життя в Боярці.

Нещодавно Товкис переміг на "Іграх нескорених" в Дюссельдорфі – виборов три золоті медалі (в командному заліку у стрільбі з лука для новачків та у веслуванні на тренажерах на 1 та 4 хвилини) і посів третє місце з метання диска. Зі службою пов’язане майже все доросле життя Володимира. Чотири роки тому він приєднався до лав Нацгвардії, переважно воював на Донеччині. У вересні 2019 року отримав надважке поранення в голову на Світлодарській дузі.

Допомагатиме Володимиру на локації друга координаторка - Віталіна Палій, заступниця директор Боярської ДЮСШ.

Так, як координатором в Боярці став лучник, то в рамках заходу символічним був майстер-клас зі стрільби з лука. 

Сам проект щодо парків було реалізовано в рамках програми президента України Володимира Зеленського "Активні парки - локації здорової України" - 69 локацій Активних парків виступають компонентами екосистеми ментального здоров'я населення на теренах Київщини.

Основною метою програми "Активні парки – локації здорової України" є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення.

Нагадаємо, що у Боярці планують навчати осіб супроводу дітей під час інклюзивного навчання.


Читати "Моя Київщина" у Telegram