#

Вибух на АЗС "БРСМ-нафта" в Переяславі: за сім років досі не знайшли винних (ВІДЕО)

31.05.2021 17:40
Вибух на АЗС "БРСМ-нафта" в Переяславі: за сім років досі не знайшли винних (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сім років тому на АЗС мережі "БРСМ-нафта" стався вибух, де загинуло шість осіб, однак до відповідальності не притягнуто жодного з підозрюваних у справі співробітників компанії

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком", це йдеться у сюжеті "Надзвичайних новин" на телеканалі ICTV.

Попри швидке слідство і понад 100 офіційних засідань судів до відповідальності не було притягнуто жодного з підозрюваних у справі про вибух на АЗС "БРСМ-нафта" в Переяславі. Серед них: Ігор Батюк (на момент вибуху – заступник директора "БРСМ-нафта"), Валерій Шпиг (головний інженер "БРСМ-нафта") та Володимир Головко.

У сюжеті говориться:

Вдумайтесь, 7 років не можуть знайти винних у загибелі 6 жертв. Цілу вічність тягнуться суди у справі про смертоносний вибух на заправці у Переяславі-Хмельницькому. Крапки у цій ганебній історії досі не має. Одразу після страшної трагедії чиновники наввипередки били себе в груди і обіцяли – знайдуть винних і посадять, але родичам постраждалих хіба виплатили компенсації.

За словами експертів, причиною вибуху на АЗС "БРСМ-нафта" в Переяславі є помилки у проєктуванні заправки.

Прокурор Бориспільської окружної прокуратури Володимир Баклан говорить:

Причиною вибуху стала розгерметизація труби від газово-роздавальної колонки до ємності де зберігався (газ-прим. ред), потім газ проник через комунікації до підвального приміщення та до самої операторської де і стався вибух внаслідок іскри.

У "БРСМ-нафта" своєї вини не визнають та називають вибух спланованим терактом. Натомість, мати загиблого Світлана Степанич, яка продовжує боротись за справедливість, каже про намагання приховати докази у справі.

На кінець говориться, що засідання проходили дуже мляво, а потім справу почали слухати з початку, бо передали з Переяслава у Бориспіль.

Нагадаємо, що 28 травня у Переяславській художній школі відкрили виставку картин найвидатніших випускників до 30-річчя закладу.


Читати "Моя Київщина" у Telegram