#

Від російського авіаудару сильно постраждав Бородянський краєзнавчий музей (ФОТО)

13.04.2022 08:50
Від російського авіаудару сильно постраждав Бородянський краєзнавчий музей (ФОТО)
Бородянський краєзнавчий музей

Директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко повідомила, що 9 квітня працівники Бородянського краєзнавчого музею змогли оглянути музейні приміщення, які зазнали руйнування через авіаудар з боку окупантів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Влади Литовченко у Facebook.

Авіаудар, що призвів до руйнувань приміщення музею, був здійснений ще 2 березня. У будівлі розбита стеля, вибиті вікна та двері, пошкоджено багато експонатів, особливо з твердих та крихких матеріалів, зникла оргтехніка, зламані замки на дверцятах. Фото та паперові експонати потерпіли від вологого повітря внаслідок відсутності вікон.

Керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба розповів, що стіни з бетону вистояли, але слабші перегородки знищені вибухом разом з шафами і експонатами, які стояли біля них.

Директорка зазначає, що вдалося вивезти значну частину експонатів музейного фонду. Краєзнавчий музей обіцяють відтворити, як тільки буде знайдено відповідне приміщення.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте відвідав Бородянку, яка добряче постраждала від росіян.


Читати "Моя Київщина" у Facebook