#

Відомий американський пілот записав відео спогадів про легендарного українського льотчика-аса, який загинув у бою за Київ (ВІДЕО)

27.04.2022 15:26
Відомий американський пілот записав відео спогадів про легендарного  українського льотчика-аса, який загинув у бою за Київ (ВІДЕО)
Загиблий льотчик Олександр Оксанченко

Колишній пілот бойового винищувача F-15E і пілот F16 Thunderbird Раян Боденхеймер опублікував відео спогадів про Героя України, патріота, одного з найкращих у світі льотчика-винищувача Олександра Оксанченка, який загинув у повітряному бою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на YouTube-канал Раяна Боденхеймера.

Зазначимо, що на початку березня в повітряному бою, відволікаючи на себе ворожу авіацію російського агресора, загинув патріот України, кращий у світі льотчик-винищувач, депутат Миргородської міської Ради від політичної партії "Сила і Честь" Олександр Якович Оксанченко.

Відомий колишній пілот бойових американських літаків-винищувачів, пілот, який працював на літаках Boeing і Airbus, Раян Боденхеймер опублікував у своєму відеоблозі ролик спогадів  про Олександра Оксанченка:

Хочу поговорити про спогади …. спогади про Сірого Вовка. Олександр Оксанченко – Сірий Вовк, який нещодавно отримав звання Героя України посмертно. Президент України зробив це у вівторок, за декілька днів після запису цього відео. Інструктор-пілот військової частини А1356 в Миргороді. Легендарний пілот у своєму арсеналі мав понад дві тисячі льотних годин. 

Раян розповів, що ця тема близька йому, адже він брав участь у Королівському міжнародному повітряному авіашоу в 2017 році (The Royal International Air Tattoo). За словами американського льотчика, робота Олександра дійсно яскраво продемонструвала його льотну майстерність і робить його скарбом світу авіації. 

Він додав:

Королівський комітет повітряних шоу  присвоїв йому нагороду, яку надавали лише при найкращій демонстрації польотів того року. Дуже вражаюче.  Чи може настільки вражаюча людина, як він, чи хтось йому подібний бути "привидом"? Ймовірно...

Для Раяна було великою честю літати на тій самій ділянці повітряного простору, хоч і короткий момент часу, що і Сірий Вовк. Мовляв, Олександр зробив для своєї країни найбільш почесну і сміливу справу.

Наостанок Раян сказав:

Я хочу сказати Сірому Вовку: За своє життя Ви надихнули мільйони людей, дякуючи Вам, дуже-дуже багато людей полюбили авіацію і ці люди зроблять усе можливе, щоб повторити Ваш легендарний шлях. Незважаючи на те, що Сірий Вовк відлетів у свій останній політ, я хочу подякувати йому за те, ким він був і що він зробив.

Нагадаємо, що 26 квітня місто Ірпінь відвідали Прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке та Голова Палати депутатів Парламенту Марчело Чолаку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram