#

Відомий на Київщині активіст виявився російським агентом (ФОТО)

25.07.2022 12:30
Відомий на Київщині активіст виявився російським агентом (ФОТО)
Костянтин Бєдовий

Нещодавно у Києві відбулася акція біля будівлі на вулиці Боженка, 86-Н, яка за повідомленнями ЗМІ, належить столичному бізнесменові Костянтину Бєдовому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Патріоти залишили графіті на фасаді приміщення та написали, що українці чекають на його повернення до країни.

Варто зауважити, що після 24 лютого Костянтин Бєдовий виїхав з України. Є версія, що він знаходиться у Варні (Болгарія).

Також ЗМІ повідомляли, що він міг займатися колабораційною діяльністю і навіть розглядався російськими окупантами як претендент на посаду "коменданта" села Білогородка на Київщині, у разі окупації області.

В одному з інтерв'ю пропагандистському російському каналу НТВ Бєдовий розповідав, що "Америка захопила владу в Україні". Він також робив публічні заклики до зміни конституційного ладу в Україні.

Варто нагадати, що Костянтин Бєдовой – відомий активіст та адвокат, який, за його словами, бореться за очищення української політики від олігархів, а економіки від монополії. Із 2016 року очолює Київську обласну парторганізацію "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість". Раніше Бєдовой був членом партії "УДАР", від якої в 2010 році став депутатом Києво-Святошинської районної ради.

Варто зазначити, що Бєдовий має досить темне минуле: у буремні 90-ті, за даними ЗМІ, був пов’язаний із кримінальними авторитетами Києва. Йому довелося втекти з країни, тож він певний час жив в Ізраїлі, де навіть отримав громадянство. Після повернення в Україну в середині двохтисячних років Бєдовой почав співпрацювати з "Партією регіонів". Разом із відомим регіоналом Ігорем Борзилом відкрив в Ірпені клуб "Заір", а у Верховній Раді 6-го скликання був помічником представника "донецького клану" Валерія Бондика.

Бєдовой є членом Національної спілки журналістів України, Об’єднання ветеранів розвідки України та Спілки адвокатів України. У 2019 році націоналісти пікетували будинок адвоката через його українофобські висловлювання, зокрема в ефірі російських ЗМІ.

Нагадаємо, що працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам фсб рф за шпигунство.

\


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: